Musik

 

Siden Vocal Lines stiftelse i 1991 har koret udgivet 6 CD’er i eget navn. CD’erne præsenterer ensemblets bedste arrangementer og er hver især et udtryk for den musikalske udvikling og historie, Vocal Line har gennemlevet.

Precious Things

preciousThings.jpgMed sit sjette album udforsker Vocal Line det dyrebare i tilværelsen. “Precious Things” er titlen på albummet, som er lånt fra Tori Amos’ kendte sang, der tegner en tematisk rød tråd gennem albummets øvrige repertoire. I sin helhed beskæftiger Vocal Lines nyeste arrangementer sig med de store ting i livet - dét mennesker har allermest kært og derfor er mest angste for at miste. Vocal Line maler med sine sange et nuanceret billede af livet ved hjælp af fortolkninger af store sangskriveres værker - fra Kashmir, over Oh Land til Björk.

Vocal Line, der gennem mere end 20 år har været frontløbere for den rytmiske korsang såvel nationalt som internationalt, har endnu engang begået et album, hvis ambitioner rækker udover at underholde med pæne popsange. De udvalgte numre, og arrangementerne af dem, er kendetegnet ved deres dybde og evne til sammen med de øvrige sange at formidle et budskab, der bevæger lytteren. Vocal Line har siden sin stiftelse haft som erklæret mål at gøre den rytmiske kormusik lytteværdig og troværdig på lige fod med andre musikgenrer - det være sig klassisk som rytmisk.

Vocal Line udfordrer konstant grænserne i vokalmusikken, og det fremgår også af produktionen af “Precious Things”. Lydbilledet har fået et mere moderne præg, dels i kraft af en ny indspilningsteknik, dels med inddragelse af yngre kræfter i producerstolen (Jacob Brøndlund, Aarhus Lydstudie) - dog uden at give køb på den velkendte og elskede, fyldige Vocal Line-klang (Henrik Birk, Corona Music). Det samme spænd mellem tradition og fornyelse findes i selve arrangementerne, der for størstedelens vedkommende er lavet af Line Groth og Jens Johansen. Desuden har Tine Fris og Malene Rigtrup hver leveret et arrangement til albummet

Precious Things udkom 23. november 2013. 

Beauty In The Breakdown

Beauty in the breakdownMed  ”Beauty in the Breakdown” præsenterer Vocal Line et helstøbt album, der beskæftiger sig med de mange kontraster i livet, hvor ethvert sammenbrud rummer kimen til nyt liv og overlevelse. Albummets altoverskyggende budskab minder om, at mennesket i modgangen konfronteres med livet og finder kræfterne til at komme videre.

Med denne seneste udgivelse har Vocal Line atter formået at udvikle sin karakteristiske lyd, hvor intensitet, dynamik og musikalsk fortolkning står i centrum. Ensemblet forener på smuk vis komplekse, himmelstræbende klange og intense fortolkninger af solide sangskrivere som Joni Mitchell, Lisa Nilsson, Björk og Anne Linnet.

Også helt unge, danske kunstnere som Mads Langer og Oh land indtager denne gang en plads i korets repertoire, og netop den succesfulde singer-songwriter Mads Langer optræder selv på pladen med ét af sine helt store hits Fact-Fiction.

"Beauty in the Breakdown" udkom 1. september 2010 og udgør Vocal Lines femte CD. Den er indspillet på KaserneScenen i Århus og hos Corona Music.

Vocal Stories

Vocal StoriesFormet af turnéer i Europa og Asien er "Vocal Stories" sammensat af sange med vidt forskellige musikalske udtryk. CD'en præsenterer på én gang eksperimenterende, amerikansk R&B i arrangementer af sange som Aaliyahs "We need a resolution" og Princes legendariske "Kiss”, ligesom lytteren kan opleve brede, malende lydflader, når Vocal Line fortolker "Always" af Jonatha Brooke og "Wuthering Heights" af Kate Bush. Det kendetegnende rene og klare, vokale udtryk er selvfølgelig også repræsenteret på smukkeste vis i, for eksempel, Leonard Cohens vidunderlige "Hallelujah".

Vocal Stories er en CD, hvorpå lyden og produktionen er afgørende for oplevelsen. Derfor har Vocal Line hentet inspiration i udlandet fra Freddie Feldman, Dave Sperandio og Bill Hare, tre amerikanske producere og vokaleksperter. Producerteamet, der også rummer vores hjemlige kapacitet Henrik Birk Aaboe, har udformet lydbillederne til vokale historier, hvilket har bidraget til at løfte den musikalske helhed til nye højder.

Vocal Stories udkom 10. maj 2006 og er Vocal Lines fjerde CD. Den er indspillet på KaserneScenen i Århus og hos Corona Music. CD'en er blevet til i samarbejde med Danmarks Radio.

Emotional Landscapes

Emotional LandscapesEmotional Landscapes er et helstøbt album, der repræsenterer et foreløbigt højdepunkt i Vocal Lines historie. Sangene er små sluttede enheder, der hver for sig beskriver en følelse, en tanke eller en idé. Sammen udgør de en enhed, der samler sig om musikkens vokale kvalitet. Læg især mærke til den luftige skønhed i "Fear", stemningen i "Blue”, de stærke klangfarver i "Still Crazy..." og dynamikken i ”Jóga” - hvorfra albummets titel er hentet.

Emotional Landscapes er Vocal Lines tredje CD. Den er indspillet på KaserneScenen i Århus og hos Corona Music og er et resultat af mere end et års hårdt arbejde i studiet.

Dream Rhymes

Dream rhymes"Dream Rhymes” består af en stribe a cappella arrangementer og er en kombination af stemningsfyldt vokallyd og avancerede vokale grooves. I denne sammenhæng fortjener især numrene "Bästa Vänner", "Brother Sister" og "Say" at blive fremhævet – og ikke mindst de stærke solist-præstationer.

Med de meget stemningsfyldte numre "Mercy Street" og "Sometimes in Life" viser Vocal Line desuden evnen til at fortolke dybe og meningsfyldte tekster om livets skyggesider. CD’en afsluttes med et smukt Jens Johansen-arrangement af pop-klassikeren "Det er ikke det du siger".

“Dream Rhymes” er Vocal Lines anden CD og er indspillet I Air Play Studiet I Århus.

Step by step

Step by step"Step by step" indeholder både a cappella satser og sange med band-akkompagnement. Hver især præsenterer numrene et individuelt udtryk, der tilsammen tegner et billede af Vocal Lines klanglige univers.

Albummet udkom i 1996 og er således Vocal Lines første pladeudgivelse i eget regi. Den blev indspillet på Den Rytmiske Højskole i Vig og er udgivet af koret selv.

Diskografi

  • 2016 It´s Coming On Christmas

  • 2013 Precious Things
  • 2010 Beauty in the Breakdown
  • 2006 Vocal Stories
  • 2003 Emotional Landscapes
  • 1999 Dream Rhymes
  • 1996 Step by Step
Presse | Booking| Optagelse|